تاکید مدیرکل تربیت بدنی بر ضرورت تصویب برنامه های راهبردی تربیت بدنی دانشگاه ها در هیأت های امناء در شصت و پنجمین نشست معاونین دانشجویی دانشگاه ها
/ دسته ها: اخبار

مدیرکل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان در شصت و پنجمین نشست معاونان دانشجویی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کشور که  روز چهارشنبه در دانشگاه پیام نور برگزار شد، ضمن اعلام روند روبه رشد فعالیت های تربیت بدنی در دانشگاه های کشور بر ضرورت تصویب برنامه راهبردی تربیت بدنی دانشگاهها در هیات های امنا تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان امور دانشجویان، دکتر محمد حسین علیزاده در گزارشی از برنامه چندسال اخیر سازمان امور دانشجویان و اداره کل تربیت بدنی به احداث پروژهای ورزشی زود بازده شامل زمین چمن مصنوعی، زمین ورزشی کفپوش و فضای ورزشی روباز، اتاق تندرستی و مراکز مشاوره تندرستی اشاره کرد که این طرح ها با مشارکت و همکاری این سازمان ، صندوق رفاه دانشجویان ، دانشگاه ها و اداره کل نظارت بر طرح های عمرانی وزارت علوم عملی شد و توانست سرانه فضای ورزشی دانشگاهها را تا دومتر مربع افزایش دهد.

وی در گزارشی از وضعیت نیروی متخصص تربیت بدنی در دانشگاهها گفت: میانگین نیروی متخصص تربیت بدنی در دانشگاههای کشور سه نفر است که در 37 دانشگاه کمتر از سه نفر و در 65 دانشگاه بیشتر از سه نفر متخصص تربیت بدنی در دانشگاهها فعالیت می کنند که ارتقای وضعیت نیروی انسانی و تغییر ساختار اداری ادارات تربیت بدنی در ساختار سازمانی دانشگاهها یک ضرورت است.

مدیرکل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان با اشاره به ضرورت تصویب برنامه راهبردی تربیت بدنی دانشگاهها در هیات های امنا گفت: در سال 97 تعداد 46 دانشگاه دارای برنامه راهبردی تربیت بدنی بوده اند که این تعداد در سال جاری به 56 دانشگاه افزایش یافته است اما نیاز است کلیه دانشگاه ها برنامه راهبردی تربیت بدنی خود را ارائه کنند.

وی با اشاره اینکه اخیرا آیین نامه اصلاحی تشکیل شورای ورزش به دانشگاهها ارسال شد؛ افزود: در 39 دانشگاه کشور در سال 1398 شورای ورزش تشکیل شده است .

دکتر علیزاده در خصوص وضعیت اختصاص و جذب بودجه تربیت بدنی در دانشگاهها گفت: به 20 دانشگاه بالاتر از میانگین کشوری بودجه تخصیص یافته است و میزان جذب بودجه نیز در 25 دانشگاه از میانگین کشوری بیشتر بوده است ، علیرغم تخصیص بودجه به ورزش دانشگاه ها بسیاری از دانشگاه ها موفق به دریافت منابع بودجه ای خود نمی شوند علت عمده آن عدم تحقق تخصیص ها یا خرج بودجه ورزش در سایر بخش ها است.

مدیرکل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان در همین راستا اظهار داشت: در سال 97 تعداد 48 زمین چمن مصنوعی و در سال 98 نیز 19 زمین چمن مصنوعی و 26 پروژه کفپوش زمین روباز در دستور کار اداره کل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان بوده است که از این تعداد 49 چمن مصنوعی و 5 پروژه کفپوش به بهره برداری رسیده است .این پروژه ها با همکاری صندوق رفاه دانشجویان و دانشگاه های مجری احداث شده اند.

همچنین اداره کل نظارت بر طرح های عمرانی وزارت علوم علوم در سال 97 با اختصاص اعتباری معادل 8 میلیارد تومان برای احداث و تکمیل 20 پروژه عمرانی ورزشی و در سال 98 با اعتباری بالغ بر 18 میلیارد تومان در 30 پروژه عمرانی ورزشی شامل استخر سرپوشیده ، سالنهای چند منظوره و زمین های روباز ورزشی کمک کرده است.

دکتر علیزاده در خصوص تجهیز اطاق های تندرستی در خوابگاه های دانشجویی گفت: تا کنون 107 اتاق در بیش از 80 دانشگاه راه اندازی شده است و همچنین تعداد 70 مرکز مشاوره و تندرستی به منظور پایش وضعیت جسمانی دانشجویان در دانشگاه های کشور ایجاد شده است.

وی افزود: برگزاری پانزدهمین المپیاد ورزشی قهرمانی دانشجویان در تابستان سال آتی در دانشگاه گیلان یکی از مهم ترین برنامه های ورزشی سازمان امور دانشجویان است و در 18 رشته ورزشی در گروه پسران و

14 رشته ورزشی گروه دختران برگزار می شود.

دکتر علیزاده تاکید کرد: مقدمات برگزاری پانزدهمین المپیاد ورزشی فراهم شده است و هم اکنون مسابقات منطقه ای کسب سهمیه ورودی برای حضور در این المپیاد در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی در حال انجام است.

وی در مقایسه تعداد شرکت کنندگان دو المپیاد چهارم و سوم ورزش همگانی دانشجویان گفت: در سومین المپیاد تعداد شرکت کنندگان 1130 نفر و شامل 569 دانشجوی پسر و 561 دانشجوی دختر بود که در المپیاد چهارم تعداد شرکت کنندگان به 4000 نفر افزایش یافت که شامل 2200 دانشجوی پسر و 1800 دانشجوی دختر بود.

مدیرکل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان با تاکید بر اینکه رویکرد این سازمان استفاده از ظرفیت داوطلبان برای برگزاری رقابت های ورزشی است گفت: در المپیاد سوم ورزش همگانی 350 داوطلب در برگزاری این رویداد مشارکت داشتند که در المپیاد چهارم در تابستان سال 98 این مشارکت به 390 داوطلب افزایش یافت.

مطلب قبلی برگزاری اولین دوره مسابقات قهرمانی اسکواش دانشجویان پسر دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کشور
مطلب بعدی بازدید کارشناسان اداره کل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان از ظرفیت‌های ورزشی دانشگاه‌ها