گزارش فعالیت های واحد توسعه ورزش قهرمانی در سال 98

گزارش فعالیت های واحد توسعه ورزش قهرمانی در سال 98

در خدمت آقای دکتر رضا قاسم نژاد رئیس اداره توسعه ورزش قهرمانی هستیم ، آقای دکتردر سال 98 به منظور دستیابی به اهداف مورد نظر، چه فعالیت ها و اقداماتی صورت گرفته است؟ وچند درصد از برنامه ها با توجه به پیش بینی ها محقق گردیده است؟ همچنین برای سال 99 چه برنامه هایی را در پیش رو دارید؟

آقای دکتر قاسم نژاد رئیس اداره توسعه ورزش قهرمانی در خصوص فعالیت ها و عملکرد  سال 98 و  همچنین برنامه های سال 99 اعلام داشتند، اداره كل تربيت بدني سازمان امور دانشجويان از طریق فعالیت های مفرح و سلامت بخش ورزشی در راستاي اهداف كلان و تحقق چشم انداز تربيت بدني و ورزش دانشگاه‌ها در اجرای رسالت خويش گام بر می دارد.

در همین راستا اداره مسابقات و توسعه ورزش قهرماني با هدف ايجاد زمينه براي مشاركت حداكثري دانشجويان در فعاليت هاي ورزشي در سال 98 برنامه ريزي هاي لازم را در اين راستا انجام داد. دستورالعمل ها و بخشنامه هاي رويدادهاي حوزه قهرماني را مورد بازنگري قرار داديم از جمله حذف دستورالعمل محدوديت حضور دانشجويان ملي پوش و ليگي، تنظيم بخشنامه حق سرانه دانشگاهها در رويدادها و شرايط شركت ساير بخش ها در رويدادهاي قهرماني مي باشد. اهم اقدامات انجام شده اين حوزه در ابتداي سال 98 همكاري با فدراسيون ملي ورزش هاي دانشگاهي در اعزام تيم هاي ملي دانشجويي جهت اعزام به يونيورسياد 2019 ايتاليا در رشته هاي تيراندازي، واليبال، تيراندازي با كمان و تكواندو مي باشد. همچنين در راستاي برنامه ريزي پانزدهمين المپياد فرهنگي ورزشي دانشجويان كه در تابستان 99 و به ميزباني دانشگاه گيلان برگزار خواهد شد رشته هاي برگزاري را نهايي نموديم در بخش پسران 18 رشته و در بخش دختران 14 رشته مصوب شد. طي بخشنامه اي رشته هاي المپيادي به همراه آيين نامه هاي فني و ساير دستورالعمل ها به دبيرخانه هاي مناطق ورزشي جهت برنامه ريزي مسابقات منطقه اي كسب سهميه اعلام شد. براي اولين بار مسابقات كسب سهميه  4 رشته (پسران: فوتبال و ووشو، دختران: فوتسال و ووشو) در مرحله اول با هدف ايجاد زمينه براي مشاركت كليه واحدهاي آموزش عالي در سطح استانها  و كنترل هزينه ها بصورت پايلوت در سطح 31 استان كشور برگزار گرديد كه در بخش پسران جمعيت حدود 3750 نفر و دختران 2850 نفر را تحت پوشش قرار داد. با برنامه ريزي هاي انجام شده مسابقات منطقه اي كسب سهميه در اكثر مناطق در بيشتر رشته ها برگزار گرديد و برگزاري رقابت هاي ساير رشته ها به سال 99 موكول گرديد. همچنين براساس سياست هاي اداره كل در راستاي توسعه ساير رشته ها برنامه ريزي هاي لازم براي برگزاري مسابقات قهرماني در 8 رشته غيرالمپيادي (اسكواش، دارت، بسكتبال سه نفره، نجات غريق، دوچرخه سواري، پاورليفتينگ، تيراندازي با كمان و ژيمناستيك)انجام شد كه مسابقات اسكواش دختران و پسران براي اولين بار با مشاركت 10 دانشگاه در هر بخش به ميزباني دانشگاه تبريز برگزار گرديد . برگزاري مسابقات ساير رشته ها به سال 99 موكول گرديد.  براي اولين بار نسبت به اعزام تيم هاي منتخب دانشجويي وزارت علوم در مسابقات ليگ قهرماني كشور اقدام گرديد كه در دو رشته نجات غريق دختران و شطرنج دختران و پسران در مسابقات ليگ برتر كشور شركت نمودن كه به ترتيب مقام هاي سوم و هفتم را كسب نمودند.

در راستاي تعامل با ساير سازمانهاي ورزشي و بهره گيري از منابع موجود، پيگيري هاي لازم در خصوص انعقاد تفاهم نامه با ساير سازمانها را انجام داديم از جمله:  انعقاد تفاهم نامه همكاري بين اداره كل تربيت بدني با 5 فدراسيون دوچرخه سواري، شنا، تيراندازي، هندبال و پزشكي ورزشي ، انعقاد تفاهم نامه همكاري سازمان امور دانشجويان و كميته ملي المپيك و همچنين انعقاد تفاهم نامه احداث دهكده ورزشي در گيلان با حضور مقام محترم وزارت و استاندار گيلان مي باشد.

مطلب قبلی بازدید از زیرساخت های ورزشی و ارزیابی عملکرد تربیت بدنی دانشگاه های استان
مطلب بعدی هادي بشيريان عضو کميته بين المللي توسعه ورزش دانشگاهي شد